Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Γρ. Τ.Ε.Ε. Καλλιθέας 7 Λάρισα

Αρ. Πρωτ. 26 Λάρισα 21/02/11
Προς
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 
 
Το Δ.Σ. του τμήματος μας δηλώνει τη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Λάρισας όπως συνοψίζονται στην ανακοίνωση τους και αφορούν στην αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τις Εργοληπτικές Επιχειρήσεις , την κατάργηση των δυσβάσταχτων πρόσθετων τραπεζικών εγγυήσεων , την αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την απόσυρση του σχεδίου για τα Δημόσια Έργα.
Όλα τα παραπάνω προέκυψαν από μια πολιτική που ακολουθήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. και ολοκληρώνεται από την τωρινή, πολιτική όπου το κράτος απεμπολεί την υποχρέωση του να κατασκευάζει και να συντηρεί τα Δημόσια Έργα, απαξιώνει τα Δημόσια Έργα αλλά και τις Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες.
Στόχος τους είναι να παραδίδονται τα Δημόσια έργα για κατασκευή αλλά και για πολύχρονη εκμετάλλευση στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και στο τραπεζικό κεφάλαιο και οι Δημόσιες υπηρεσίες να παίζουν πια το ρόλο του διεκπεραιωτή τους.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής εκτός από την οικονομική σύνθλιψη των μικρομεσαίων κατασκευαστικών επιχειρήσεων και την οικονομική και θεσμική υποβάθμιση των μηχανικών του Δημοσίου
φορτώνονται σε όλους μας και με το αυξημένο κόστος τους και όταν ως χρήστες πια αυτών των έργων αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε επιπλέον χαράτσια(διόδια στους εθνικούς άξονες) λες και δεν πληρώσαμε φόρους άμεσους και έμμεσους για την κατασκευή τους.
Γι αυτό διεκδικούμε αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, να κατασκευάζονται τα ΔΗΜΟΣΙΑ έργα με διαφάνεια, σύμφωνα με τις ανάγκες και προς όφελος του λαού, να μην παραδίδονται μια που είναι δημόσια περιουσία στις ιδιωτικές εταιρείες για εκμετάλλευση και να καταργηθούν οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
ΓΙΑ το Δ.Σ.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑ                                                  Θ. ΜΥΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου