Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΟΕΚ Συμπαράσταση-Διαμαρτυρία"

Σήμερα Τρίτη η ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ επισκεφθηκε τον ΟΕΚ και την Εργατική  Εστία προκειμένου να συμπαρασταθεί στους 200 και πλέον Μηχανικούς συναδέλφους στους καταργούμενος Οργανισμούς αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, ότι ανάλογη εξέλιξη περιμένει και πολλούς άλλους στο επόμενο διάστημα.

Μερικές φωτογραφίες από την συμπαράσταση στους χώρους του ΟΕΚ Λάρισας.

7
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των μελών μας και όλων των εργαζομένων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. έστειλε με την σημερινή κινητοποίηση της πανελλαδικά η ΕΜΔΥΔΑΣ , ενάντια στην κατάργηση των Οργανισμών και στις επικείμενες απολύσεις τους.

Η κατάργησή τους που προβλέπεται στην άθλια και επαίσχυντη δανειακή σύμβαση είναι αντικοινωνική και απάνθρωπη.

Αντικοινωνική γιατί στην ουσία καταργούνται όλες οι παροχές που προσφέρουν οι δύο αυτοί οργανισμοί σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και απάνθρωπη γιατί οδηγεί στην ανεργία 1400 εργαζόμενους.

Εμείς οι μηχανικοί του Δημοσίου βιώνουμε καθημερινά τόσο τη διάλυση των Τεχνικών Υπηρεσιών και την κατάργηση του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει, όσο και τη διάλυση της ίδιας μας της ζωής ,μέσα από το «κούρεμα» μισθών , συντάξεων , παροχών υγείας αλλά και αυτής της επικείμενης ανεργίας μια που οι απολύσεις είναι προ των πυλών.

Ο αγώνας των εργαζομένων στους δύο αυτούς Οργανισμούς είναι αγώνας όλων μας.

Αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές μας.